top of page
KolikkosivunkuvaATLASPOINT.jpg

Synnyinvuoteni kolikot - erinomainen löytö lahjaksi ja keräilijälle

 

Synnyinvuoteni kolikot on upea matka Suomeen

Millainen oli markan kolikko, silloin kun sinä synnyit? Millaisella pennillä maksoit kioskilla karkit tai mitä pudotit Roope Ankan säästölippaaseen? Synnyinvuoteni kolikot kertoo tarinan sinun elämästäsi. Se vie muistoihin mummolaan, ensimmäiseen koulupäivään ja ensimmäiselle nuoruuden matkalle Lappiin.

Synnyinvuoteni kolikot on loistava keräilysarja ja lahjatuote. Lahja sopii muun muassa itselle, puolisollesi, lapsellesi, ystävällesi, sukulaisellesi tai syntymäpäiväsankarille juhlistamaan merkkipäivää.

Kolikoita on saatavilla yli 150 vuoden ajalta vuodesta 1864 vuoteen 2020, ja yhdessä pakkauksessa on 1-13 kolikkoa riippuen julkaisuvuoden kolikkomäärästä. Jokainen kolikko on omassa kotelotaskussaan, jossa se näyttää hyvältä ja pysyy siistinä.
Pakkaus ei sisällä ko.vuoden erikois- tai juhlarahoja.

 

Jokaisella vuodella on tarinansa

 

130 vuoden aikana markoilla ovat maksaneet isoisoäiti maatilalla, isoäiti maaseudun kyläkaupassa, äiti uudessa taajaman marketissa ja tytär valtavassa verkkokaupassa. Euroaikana tyttäret opettivat äitejään maksamisessa ja nykyisin kolikoiden sijaan kilautetaan pankkikorttia.

Ennen metallikolikoita Suomessa oravannahka oli yksi maksuväline. Siksi raha-sana merkitseekin turkista, etenkin oravannahkaa. Kolikoita Suomessa on käytetty jo ainakin keskiajalta alkaen.

Markka saatiin käyttöön Venäjän vallan alaisuudessa vuonna 1860 ja se oli iso muutos suomalaisille. Markka siirtyi hopeakannasta kultakantaan vuonna 1878 ja siten kolikoistamme tuli samanarvoinen Ranskan kultafrangin kanssa.

 

Ihastuttavat luontoaiheiset kolikot 150 vuoden ajan

 

Erityisen tärkeä oma raha oli itsenäistymisen aikaan vuonna 1917, sillä sen avulla Suomi ei ollut riippuvainen toisesta valuutasta. Suomen rahasta poistettiin venäjänkieliset sanat.

Kultakantaan palattiin toistamiseen Suomessa vuosina 1926–1931. Jokaisella, joka toi Suomen pankkiin vähintään 40 grammaa kultaa, oli oikeus lyöttää se rahaksi. Silloin 100 markan ja 200 markan kolikoilla oli vain symbolinen merkitys, eikä niillä voinut maksaa.

Uudet pienemmät kolikot otettiin käyttöön 1990-luvulla. Viiden pennin kolikkoja ei enää voinut käyttää ja käteismaksut pyöristettiin kymmenellä jaollisiin pennimääriin. Kuten jo markka-aikana, euroaikana suomalaisissa kolikoissa ovat kuvastuneet ihastuttavat luontoaiheet. Joutsenet, kukka ja järvimaisemat ovat olleet kolikkojen kuvituksina.

 

Myös harvinaisia kolikoita ostettavissa

 

Tuotteen hinnat vaihtelevat alkaen 30 eurosta aina 1. Milj. euroon, riippuen valitun vuoden julkaistuista kolikoista. Postikulut kuuluvat tuotteen hintaan.

Myynnissä on myös kaikki harvinaisuudet. Kallein on vuoden 1870 sarja, hinta miljoona euroa.

Synnyinvuoteni kolikot -tuote on myynnissä Atlaspointin verkkokaupassa  www.vuosisarjat.fi  ja se tulee myös Kärkkäisen verkkokauppaan lähiaikoina. Tuotetta voit tilata ja lisätietoja pyytää myös sähköpostilla tilaukset@atlaspoint.fi tai puhelimitse 0500-572712.

Tervetuloa ostoksille!

ESITE 

Image by Felipe Correia
Tarjoamme myös runsaasti erilaisia vuokra- sekä myyntikohteita; asuntoja, halleja, toimisto- ja liiketiloja sekä varastoja.
bottom of page